Barne- og ungdomsutvalget (BUUV) i NTF består av 6 ungdomsrepresentanter i alderen 16 til 25 år.
De har alle Tourettes syndrom, og har forskjellige erfaringer og opplevelser knyttet til dette.
Utvalget er NTFs rådgivende organ i saker som gjelder barn og unge.

Lars Kristian

Hei! Jeg heter Lars Kristian, er 18 år, og er ifra Bryne i Rogaland. Jeg går for tiden VG3 påbygg. Jeg bruker mye av tiden min på motoriserte kjøretøy, skole, og er ellers ekstremt glad i å være sosial, både med nye folk, bekjente og venner. Jeg fikk TS diagnostisert i 4 klasse, og mener selv jeg har lært meg ganske godt å leve med det, og er meget glad i å snakke om diagnosen og dele erfaringer. Ellers er jeg mest interessert i hvordan TS påvirker mental helse, og mental helse generelt, og ønsker å dele kunnskap og livserfaringer jeg har opplevd pga. Touretten.
Oppdatert 5.1.2021


Victoria

Jeg heter Victoria, er 18 år og kommer fra Oslo. Jeg går barne- og ungdomsarbeider med studiekompetanse på VGS 3. Selv har jeg Tourettes syndrom (TS), Asperger syndrom og OCD. Jeg har hatt diagnosen TS helt siden 5.klasse. Jeg er åpen om at jeg har TS og legger ikke skjul på det. På fritiden er jeg glad i å høre på musikk og være med venner. 
Oppdatert 11.1.2021


Vegard

Jeg heter Vegard og er 18 år. Går v3 musikk, dans og drama. I fritiden er jeg ungdomsleder i kirken for nye konfirmanter og der tar jeg og lederkurs. Jeg er også varamedlem i NTF Vestfold fylkeslag. Der er jeg ungdomskontakt. Har vært på tillitsvalgtskurs og deltok på likepersonskurs i oktober 2018. Selv har jeg Tourettes, ADHD, og en liten dose OCD. Jeg er stort sett blid og utadvendt.
Oppdatert: 4.1.2021


Klaus Mikael

Jeg heter Klaus Mikael. Jeg er født i 2002 og kommer fra Agder. Jeg fikk diagnosene Tourettes og ADHD i 3. klasse. Jeg skjulte ikke at jeg hadde det og hadde foredrag foran klassen min flere ganger om TS. På fritiden min liker jeg å være med venner, kjøre rundt og høre på musikk.
Oppdatert: 4.1.2021


Line

Jeg heter Line og er 14 år. Jeg går på Steinsfjorden montessori skole, der trives jeg veldig godt og har gode venner. Jeg fikk vite at jeg hadde Tourettes da jeg gikk i 3. klasse og har lært meg å leve med det. På fritiden er jeg mye i stallen. Der er vi mye på ridetur eller på banen. De siste 5 årene har jeg vært med i «Et juleønske» det er en forestilling jeg trives å være med i. Et annet sted jeg koser meg masse, er ute på tur, Det syntes jeg er veldig gøy.
Oppdatert: 4.1.2021


Tobias

Mitt navn er Tobias, og jeg er 17 år gammel, og kommer fra Arendal. Jeg går på VG2 Medie og Kommunikasjon. Det var imellom 3. og 4. klasse jeg fikk diagnosen Tourettes, og siden da har jeg vært veldig åpen om det, kanskje litt for åpen. På fritiden min så liker jeg å spille, og jeg bruker også litt tid på andre ting sånn som photoshop, video redigering og programmering.
Oppdatert 7.1.2021

Informasjonsmateriell om Tourettes syndrom

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler.

Kontakt oss

Frankendalsveien 97
3274 Larvik

Vi er flere steder

Finn ditt fylkeslag
Webløsningen er levert av Tenk Kommunikasjon og Imaker AS