Likepersoner i Norsk Tourette Forening (NTF)

En likeperson er selv et medlem i Norsk Tourette Forening. NTF har likepersoner over hele landet som selv har erfaring med hvordan det er å leve med TS og/eller hvordan det er å være pårørende/foresatte til noen med TS, og bidrar med råd og veiledning. De fleste likepersoner er tilgjengelig på kveldstid. Alle likepersoner har skrevet under på en taushetsavtale, slik at det dere eventuelt kommer til å snakke om blir mellom dere.

Det er viktig å huske at en likeperson ikke er noen fagperson, men som det heter i definisjonen av en likeperson:

Med likepersonsarbeid menes overføring av personlig erfaring med en bestemt type funksjonshemning til en annen med samme type funksjonshemning og mellom pårørende.

 • Foresatte til barn med TS

  Portrettbilde av Øystein Kydland

  Øystein Kydland Foto: Privat

  Øystein Kydland (Agder)

  Lang erfaring med TS og det som følger med hos barn, ungdom og voksen. Og med hjelperne. Har de siste åra vært hjemmeværende. I tillegg har jeg nå oppgaver i Helse-Norge og har engasjert meg i politikken igjen. Av interesser kan nevnes mat, bøker, kanskje spesielt krim og poesi. Og reiser, veldig glad i å reise. Slår gjerne av en prat om TS og livet.
  Tlf: 40 06 52 00


  Tone Rø (Agder)

  Jeg er gift og sammen har vi 2 ungdommer. Vi bor nå i Kristiansand. Jeg har vært medlem i NTF Agder fylkeslag siden 2016. Har vært i styret siden 2019. Fra 2022 er jeg også med i landsstyret til NTF. Fritidsinteresser er håndarbeid og sang og musikk i menigheten.
  Tlf: 45 04 44 80


  Portrettbilde av Jostein Larshus

  Jostein Larshus Foto: Privat

  Jostein Larshus (Møre og Romsdal)

  Jeg er utdannet vernepleier og innenfor ledelse. Jobber som avdelingsleder der vi yter tjenester til personer med spesielle behov i Lesja kommune. Mine interesser/hobbyer er familie, barn og ungdom, motorkjøretøy, dyr, turer i naturen, reise, dugnadsarbeid (tidligere leder i Møre og Romsdal fylkeslag og har også vært aktiv i styret i lokalt skolekorps).

  Jeg har erfaring med oppfølging av barn og ungdom. Har kompetanse i forhold til utdanning og yrkeserfaring. Noe kunnskap om rettigheter mm.
  Mobil: 98 68 56 68


  Sonja Sætre Foto: Privat

  Sonja Sætre (Møre og Romsdal)

  Jeg er mamma til tre barn. En gutt f.1999, en gutt med TS og tilleggsvansker f. 2009 og en jente f. 2011.
  Selv er jeg utdannet sykepleier og arbeider i Familiestøtte i Ålesund kommune. Der hjelper vi barn, unge og familier med ulike utfordringer. Fokuset er å hjelpe barn gjennom deres viktige voksne.
  Som mamma og sykepleier er jeg opptatt av å hindre utenforskap. Jeg mener at mer kunnskap gir trygghet til å kunne tilrettelegge for en bedre hverdag. Trivsel og mestring er noe jeg mener skal være hovedfokus. Dette er viktig hjemme, på skolen og på fritidsaktiviteter. 
  Jeg håper jeg kan bidra som likeperson ved å lytte, og om mulig, kunne veilede videre.
  Mob. 988 76 986


  Portrett av Hege Hellesylt

  Hege Hellesylt

  Hege Hellesylt (Nordland)

  Mitt navn er Hege Hellesylt, bor i Narvik kommune i Nordland fylke og har 3 barn. Minste barnet mitt har Tourettes syndrom og ADHD. Har lang erfaring med TS og tilleggsvansker hos barn og ungdom. Brenner for å få ut mest mulig kunnskap om TS og tilleggsvansker slik at andre bedre kan forstå barn og ungdom som strever med dette. Sitter i styret til NTF Nordland fylkeslag.
  Jeg er tilgjengelig dagtid, ettermiddag og kveld. Svarer gjerne på mail eller vi kan møtes ansikt til ansikt og/eller pr tlf. 
  hege.hellesylt@gmail.com / Tlf. 41 75 62 57 


  Portrettbilde av Hanne Rebekka Hillestad Johansen

  Hanne Rebekka Hillestad Johansen (Nordland)

  Mitt navn er Hanne Rebekka Hillestad Johansen.
  Jeg bor i Gildeskål kommune i Nordland fylke.
  Jeg er gift og har 6 barn, hvorav et med Tourette syndrom.
  Jeg er spesialpedagog og jobber i grunnskolen.
  Tlf: 96 51 90 59


  Portrettbilde av Katrin Krogh

  Katrin Krogh Foto: Privat

  Katrin Krogh (Nordland)

  Jeg heter Katrin, er 38 år  fra Meløy kommune i Nordland, samboer og har 3 gutter på 9,16 og 19 år. Den mellomste på 16 år har Tourettes Syndrom, ADHD og diabetes type 1. Jobber som assistent på en barneskole og brenner for å få ut kunnskap til allmennheten slik at alle med TS kan møte mer forståelse for sine utfordringer i hverdagen.
  Tlf: 94 03 54 57

  Portrettbilde av Marianne Olsen Nielsen

  Marianne Olsen Nielsen Foto: Privat

  Marianne Olsen Nielsen (Nordland)

  Jeg heter Marianne O. Nielsen og er født i 1981. Jeg er opprinnelig fra Bergen, men flyttet til Bodø i 2015. Jeg har fire barn hvor gutten f.2010 har TS og ADHD. Jeg har en beagle som jeg er veldig glad i å gå tur med. For meg er tur en god og viktig terapi for kropp og sjel i en travel og krevende hverdag. 
  Tlf: 47 75 11 92


  Portrettbilde av Terje Holsen

  Terje Holsen Foto: Privat

  Terje Holsen (Oslo)

  Jeg bor i Oslo sammen med kone, en sønn med Tourettes syndrom og en datter.
  Jeg er født i 1962, og er utdannet innen eiendom og byplanlegging. Underviser og forsker ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
  Aktiv i Oslo og Akershus fylkeslag av NTF og representant for NTF/FFO i nasjonalt brukerråd og i faglig samarbeidsråd for sammensatte lærevansker i Statped Kan bidra med kunnskap om skole, rettigheter, tilleggsutfordringer, m.v.
  E-post: terje.holsen(at)nmbu.no
  Mobil 91 64 77 70.


  Portrettbilde av Linda T. Ryding

  Linda T. Ryding Foto: Privat

  Linda T. Ryding (Oslo)

  Jeg bor i Oslo med mann og tre barn. Har en datter på 16 år (f.2002) med Tourettes syndrom, Asperger syndrom og OCD. Jeg har vært tidligere vært styremedlem i fylkeslaget. Som mamma og pårørende har jeg bygget meg opp en del erfaring. Dette kommer godt til nytte som likeperson. Det er bare å ta kontakt, gjerne på mail, om du trenger en å prate med.
  lindatryding@gmail.com
  Tlf: 97 98 61 51


  Portrettbilde av Tove Kristine Walsøe

  Tove Kristine Walsøe Foto: Privat

  Tove Kristine Walsøe (Oslo)

  Hei, jeg heter Tove og bor i Oslo. Jeg jobber i helsevesenet. Jeg har tvillinger født i 2007. Den ene har tourette. Jeg er spesielt opptatt av utfordringer barn med TS har på skolen. 
  Jeg kan treffes på mail og mobil.
  mob: 92 64 98 28

  Portrettbilde av Wenche Drengstig

  Wenche Drengstig Foto: Privat

  Wenche Drengstig (Rogaland)

  Jeg er utdannet kjemiingeniør, men har skiftet retning i arbeidslivet. I dag jobber jeg med utredning av voksne og barn sammen med nevropsykologer/psykologer i habiliteringstjenesten.
  Som likeperson håper jeg å kunne bidra med egen erfaring fra meg selv og mine barn, samt erfaringer jeg har tilegnet meg igjennom mitt arbeid.
  Mobil: 90 99 55 30


  Portrettbilde av Janette Omdal

  Janette Omdal Foto: Privat

  Janette Omdal (Rogaland)

  Jeg heter Janette Omdal, er 43 år og har tre barn på 10, 8 og 8 år. Mitt bosted er på Forus i Stavanger og jeg er utdannet sykepleier med videreutdanning innen samfunnssikkerhet. Mitt arbeidssted er Stamina Helse, hvor jobben består i både helsefaglige utfordringer og HMS.
  Som likeperson og styremedlem er jeg opptatt av at vi skal skape tilhørighet for våre medlemmer samtidig som man kan være støttespiller for andre som trenger råd og veiledning.
  Mobil: 99 69 17 59


  Portrettbilde av Anita Reime

  Anita Reime Foto: Privat

  Anita Reime (Rogaland)

  Jeg er 48 år og jobber som assistent på skole, liker å lage mat, lese, gå turer, danse swing og salsa. Jeg vil gjerne dele av min erfaring, og håper å kunne være til hjelp for andre.
  Mobil 98 45 94 67


  Portrett av Ingrid Aunegård

  Ingrid Aunegård

  Ingrid Aunegård (Troms og Finnmark)

  Hei, jeg heter Ingrid og er mamma til to gutter hvor den ene har TS. Jeg har vært med i NTF siden 2021 og har vært styremedlem like lenge i NTF Troms og Finnmark fylkeslag. Av utdannelse har jeg en bachelor i kultur og samfunnsfag med spesialpedagogiske emner, og har tidlige jobbet 6 år i barnehage som støttepedagog med barn med språk og adferdsvansker. Jeg brenner for å øke kunnskapen om TS hos alle som omgås med barn og unge både i jobb og på fritiden. 

  Til daglig jobber jeg som seniorrådgiver i Norges ingeniør- og teknologorganisasjon, og når jeg ikke er på jobb liker jeg å trene og bruke naturen, sommer og vinter. 
  Tlf: 97 97 35 43


  Portrettbilde av Tonje Larsen

  Tonje Larsen Foto: Privat

  Tonje Larsen (Troms og Finnmark)

  Jeg er alenemamma, er 42 år og bor i Sørreisa med min sønn på 17 år. Han har TS og ADHD og fikk diagnosen sommeren før han begynte på skolen.
  Har gjennom årene fått både gode og dårlige erfaringer med skole, tilrettelegging og systemet rundt. Altså de systemene som skal være på plass for å hjelpe oss og barna våre. Er etter dette blitt veldig opptatt av at alle må få den hjelpen de trenger for å få en skolegang de kan leve med. 
  Jeg er utdannet førskolelærer og jobber som pedagogisk leder i barnehage. 
  Som likeperson ønsker jeg å være en god støttespiller i utfordringer som dukker opp. Lytte til deg og at vi sammen finner ut hvordan gjøre hverdagen din lettere.
  Ring meg gjerne eller send meg en mail om du ønsker.
  Tlf: 95 79 45 29
  e-post: larsentonje@hotmail.com


  Heidi Ann Bakos

  Heidi Ann Bakos (Trøndelag)

  Jeg heter Heidi Ann og har 4 barn alderen 28-13 år. Yngstemann (f. 2004) har diagnosene Tourettes syndrom, Asbergers syndrom, ADHD og OCD. Vi bor på Byåsen i Trondheim. Her driver jeg en privat 2 avdelings barnehage som jeg har drevet siden 1992 . Jeg trives med å ha barn og voksne rundt meg, og er opptatt av at folk skal ha det godt.

  Jeg er veldig engasjert i Norsk Tourette Forening. Det er bestandig spennende å møte nye folk og dele erfaringer med de, eller være en støttespiller til de som trenger råd og veiledning. Ønsker du/dere å ta en prat, ta kontakt så tar vi en prat på telefonen, eller vi møtes til en kopp kaffe om det er mulig.
  Tlf. 90 68 08 28


  Jan-Erling Haugsand

  Jan-Erling Haugsand (Trøndelag)

  Er far til 2 jenter, der eldste (født 2000) har diagnosene Tourettes syndrom og ADHD. Gift med Marianne og vi bor i Skaun i Sør-Trøndelag. Jobber i Nortura, der jeg blant annet er instruktør i skjærerfaget, der jeg prøver å hjelpe mye flott ungdom til å bli gode håndverkere.

  Vår datter fikk diagnosen Tourettes syndrom i 2010, og har siden da vært engasjert i og jobbe for Norsk Tourette Forening. 
  Står gjerne til disposisjon på telefon.
  Tlf: 48 10 97 64


  Stine Kirknes

  Stine Kirknes (Trøndelag)

  Jeg er bosatt i Trondheim med familien min og har en sønn (født 2008) og en bror (født 1982) med Tourettes og ADHD. Jeg er utdannet vernepleier, men har siden 2009 jobbet i glassbransjen. Jeg sitter også som styremedlem i styret i Norsk Tourette Forening Trøndelag fylkeslag. 

  Som likeperson ønsker jeg å bidra med egne erfaringer og være en støttespiller i de utfordringene man møter i hverdagen. Jeg er tilgjengelig både på mail og telefon og kan også møtes for en kopp kaffe.
  E-post: stinebakheim@gmail.com
  Tlf. 93 04 00 74


  Åshild Kjærvik

  Åshild Kjærvik (Trøndelag)

  Jeg er 43 år og har to jenter på 9 og 13 år, samt en samboer. Jeg bor i Trondheim, har en master i kjemi, men jobber med logistikk, vedlikehold og ledelse. På fritiden liker jeg å koble av på syrommet i kjelleren, samt på hytta. Som mor, og leder i fylkeslaget, ser jeg viktigheten av informasjon og kunnskap om TS og alt det fører med seg. Informasjon om TS til skole og andre i omgivelsene synes jeg også er viktig. Ingen med TS er like og dermed må alle sees for den man er. Ta gjerne kontakt om du trenger noen å snakke med. 
  Mobil: 99 56 49 80


  Portrett av Lars Kristoffersen

  Lars Kristoffersen

  Lars Kristoffersen (Trøndelag)

  Jeg er 48 år og har to jenter på 13 og 17 år, samt en samboer. Jeg bor i Trondheim og jobber som IT-konsulent. På fritiden liker jeg å koble av i snekkerbua, trene og stå på ski. Som far, medlem i fylkeslaget og som likeperson ønsker jeg å bidra med egne erfaringer rundt TS. Ingen med TS er like og dermed må alle sees for den man er. Ta gjerne kontakt om du trenger noen å snakke med. 
  Mobil: 906 87 086


  Line Gjørtz Larsen

  Line Gjørtz-Larsen (Vestfold og Telemark)

  Mitt navn er Line Gjørtz-Larsen. Jeg er født i 1988 og har i voksen alder fått diagnosene ADHD kombinert type og Tourettes syndrom. Jeg er gift, bor i Larvik og er mor til to barn (født 2006 og 2010), der ett av barna også har Tourettes syndrom, ADHD og andre tilleggsvansker.

  Jeg søker alltid ny kunnskap om utviklingsforstyrrelser generelt og jobber mot å kunne studere temaet på et faglig høyere nivå. Spesielt interessant tenker jeg det vil bli å lære mer om jenter med utviklingsforstyrrelser og hvorfor de så ofte går under radaren i barne- og ungdomsårene. Det må endres i fremtiden.

  Som styremedlem og sekretær i Vestfold fylkeslag får jeg ofte muligheten til å møte andre i lignende situasjoner. Mange ytrer et ønske om at skoler skal kunne mer om Tourettes syndrom og det er noe av det viktigste også for meg. Jeg ønsker å øke kunnskapen til de som jobber rundt barnet, slik at de barna som har behov for det får den støtten og hjelpen de trenger i hverdagen. Jeg har også et hjerte som banker litt ekstra for søsken som pårørende.

  Som likeperson ønsker jeg å være en som kan lytte og som viser at en ikke står alene i det som kan føles utfordrende.Jeg setter stor pris på en sms i forkant av telefon, men det er selvfølgelig ikke et krav. Håper vi høres!
  Tlf: 98 40 94 44


  Gro Solveig Lager

  Gro Solveig Lager (Vestfold og Telemark)

  Jeg er i 40-åra og har en sønn på 16 år som har Tourettes syndrom. Han har også ADHD og Asperger syndrom. Jeg har derfor mest erfaring med barn og ungdom.
  Tlf. 92 48 49 76


  Steffen Madsen

  Steffen Madsen (Vestfold og Telemark)

  For NTF er jeg styreleder i Vestfold fylkeslag og brukerrepresentant i Statped Sør-Øst. Var med på å starte fylkeslaget i Vestfold i 2015, og har vært fast inventar der siden. I hverdagen min driver jeg med sosialt arbeid med barn, ungdom og familier. Har to barn, en sønn med TS+ født i 2006, og ei datter født i 2008. Interessert og engasjert i TS og følgevansker. Deler gjerne av erfaringer med hverdag og hjelpeapparat.
  Tlf.: 94 12 95 12


  Britt-Marie Nordgård

  Britt-Marie Nordgård (Vestfold og Telemark)

  Jeg jobber på en spesial-poliklinikk for barn mellom 0-6 år og unge gravide underlagt Sykehuset i Vestfold. Der har jeg vært i en del år og trives. Har en sønn som er født i 2000, som fikk diagnosen i 2009, og en datter som er født i 1997. Min familie er glade i friluftsliv og sjø, har hund, og jeg driver litt med hest . Sitter i styret i Vestfold fylkeslag.
  Deler gjerne av egne erfaringer både med hjelpeapparat, skole og erfaringer i hverdagen. En diagnose bør ikke definere et menneske, det er noe man har og lever med.
  Ta kontakt når som helst på
  mail brimnor(at)gmail.com eller
  mobil 90 87 42 20


  Portrett av Ida Kristina Nystad

  Ida Kristina Nystad (Vestfold og Telemark)

  Jeg er mamma til to jenter, hvor yngste har TS, og fikk diagnosen i første klasse. Er utdannet barnehagelærer og jobber som styrer i barnehage. Er opptatt av økt kunnskap og tidlig innsats. Har vært med i Norsk Tourette Forening siden 2020. Jeg er nestleder i Vestfold og Telemark fylkeslag og er jevnlig med på å arrangere ulike aktiviteter.
  Telefon: 93690881


  Unni Dahl-Ottesen

  Unni Dahl-Ottesen (Vestfold og Telemark)

  Jeg heter Unni Dahl-Ottesen og er bosatt i Hof i Vestfold. Jeg er gift og har 2 gutter født i 2001 og 2004. Jeg er førskolelærer med master i spesialpedagogikk og har jobbet i barnehage i snart 20 år - de 5 siste årene som Spesialpedagog på Fagteam.

  På fritiden er jeg glad i å løpe, sykle og svømme. Hverdagen hos oss er preget av jobb, barn, fritidsaktiviteter og fysisk aktivitet. På fritiden liker jeg også å delta som frivillig på mine barns arenaer – noe som har resultert i et høyt engasjement.

  Jeg var tidligere nestleder i Vestfold fylkeslag. Et verv jeg trivdes godt med og som ga meg muligheten til å stå på litt ekstra for de som lever med, eller som er pårørende i familier med Tourettes syndrom. Som likeperson kan jeg være med og bidra til at dere som lever med TS i hjemmet kan få enda mer støtte og hjelp når dere trenger det.
  Tlf: 93 60 40 10


  Jan Vidar Ranheim

  Jan Vidar Ranheim (Vestfold og Telemark)

  Jeg bor i Vestfold og Telemark og har selv Tourettes syndrom (TS). Jeg har en sønn som har TS, så jeg har jo fått erfaring med å være far til et barn med TS også.
  Jeg er opptatt av fysisk aktivitet og driver mye med vekttrening. Gode ski- og løpeturer er også en viktig del av mitt liv.  Ellers liker jeg å være med familien og gode venner. 
  Som likeperson ønsker jeg å være tilgjengelig for deg som ønsker en å snakke med. Jeg synes det er viktig å dele styrke, erfaring og håp. 
  Tlf: 90 56 07 67


  Portrett av Rikke Bergflødt-Kvamme

  Rikke Bergflødt-Kvamme

  Rikke Bergflødt-Kvamme (Vestland)

  Mitt navn er Rikke W. Bergflødt-Kvamme, jeg er 39 år og utdannet førskolelærer og synspedagog. Jeg bor i Bergen og har tre barn. Eldste barnet vårt (10 år) har TS. Vi meldte oss inn i Norsk Tourette Forening da vi fikk diagnosen, rundt 2019. De senere år har jeg engasjert meg mer og mer, da jeg ser hvor viktig det er å være med på å spre kunnskap om Tourettes syndrom.

  Som likeperson håper jeg å kunne være en god lytter og støttespiller, i en hverdag som kan være utfordrende.
  Ta gjerne kontakt på mail eller telefon.
  E-post: rikke.bergflodt@gmail.com
  Tlf: 92 89 68 86


  Merete Juel (Vestland)

  Eg bur i Naustdal i Sunnfjord kommune saman med mannen min og dei to gutane våre. Dei er fødd i 2012 og 2014 og eldstemann har mellom anna TS og ADHD.
  Eg har vore medlem i NTF sidan 2020. Når ein står i ein krevjande situasjon med barn med TS kan det vere godt å prate eller skrive med nokon som har stått i ein liknande situasjon sjølv. Eg håpar eg kan vere ein som kan gjere kvardagen din litt lettare ved at du får dele gleder, frustrasjoner og sorger med nokon som forstår!
  Ta gjerne kontakt på e-post 
  Meretejuel@gmail.com, så kan vi avtale ein prat.


  Hege-Karin Skulstad

  Hege-Karin Skulstad (Vestland)

  Jeg er utdannet barnehagelærer, og har jobbet i barnehage i 13 år. Har to barn - en gutt på 14 og en jente på 10. Min sønn har TS, ADHD og diverse tilleggsvansker. Vi har brukt lang tid på utredning, og som mor har jeg syntes at det har vært en utfordring å skille diagnosene fra hverandre. Gjennom å være tillitsvalgt i NTF har jeg blitt kjent med mange interessante personer, og opplever det å snakke med andre som lærerikt og innsiktsfullt. Jeg har lært mye om TS, og det har hjulpet meg til å forstå min sønns diagnose, og kjenne igjen de utfordringer, men også styrker som følger med. Det å snakke med andre i lignende situasjoner som ens egen, bidrar til at man ikke føler seg så alene, møter forståelse fra andre og i noen tilfeller gi og få tips til tiltak å prøve ut.

  Som barnehagelærer er jeg særlig opptatt av tidlig innsats, å kunne gjøre en forskjell allerede i barnehagen. Ellers er musikk en viktig del av livet mitt, både på jobb og i fritiden. Jeg har en hund som jeg liker å gå på fjellet med.
  Ta gjerne kontakt for en uformell prat.
  Tlf: 90 91 54 81


  Kristine Tikkanen

  Kristine B. Tikkanen (Vestland)

  Jeg har 6 barn og 3 barnebarn. Mor til gutt 19 år med Tourettes syndrom (TS) og har selv TS. Så vil si at jeg har erfaring fra små barn og opp til voksen. Jeg jobber i et bofellesskap. Interesser er musikk og dyr. Har 3 hunder og erfaring med hester. Jeg er lett å prate med og anser meg selv som positiv. Elsker å være ute i naturen. Har jobbet som kokk, men har begynt i nytt yrke. Planlegger å gå sykepleien, evt. ta helsefag.
  Mobil: 92 44 70 73
  e-post :kristibjanes(at)yahoo.no


  Anne Kristin Hultin

  Anne Kristin Hultin (Viken)

  Jeg er utdannet kokk og lærer. Jeg arbeider som lærer på en barneskole i Groruddalen. Jeg er glad i å gå på tur, bake, lage mat og å være sammen med gode venner. Jeg trener en gruppe i vanngymnastikk en gang i uka. Liker også å slappe av med ei god bok.

  Jeg håper at jeg kan bidra som likeperson ved å lytte og mulig kunne veilede videre.
  Tlf. 41 32 75 00


  Vibeke Mørck

  Vibeke Mørck (Viken)

  Jeg er en «voksen dame» som er gift, og mamma til to flotte gutter. Både den ene gutten (f.2004) og jeg har Tourette, og jeg har derfor kjennskaper som egen-person og pårørende.
  Er barne -og ungdomsarbeider, jobber i barnehage og arbeider mye med autisme-barn. Jeg blir beskrevet som en trygg og imøtekommende person, og selv om jeg ikke kan løse alle verdens-problemer, er min erfaring at det kan hjelpe mye å kunne snakke med noen.
  e-mail: vibekemorck@getmail.no
  tlf. 93 09 51 70


  Elin Solenby Sparr (Viken)

  Jeg bor i Hønefoss med mann, 3 jenter (født 2006+tvillinger 2008) og hund. Den eldste har Tourettes syndrom med tilleggsvansker. Jeg er utdannet sykepleier og jobber som bandagist.
  Fra 2017 har jeg vært styremedlem i Buskerud Fylkeslag, som nå i 2021 ble til Viken Fylkeslag sammen med Østfold og Akershus. Jeg har selv funnet veldig god nytte i, støtte og lærdom gjennom kontakt med NTF og andre foreldre i samme situasjon som oss, og håper at jeg som likeperson kan bidra med erfaring, å lytte til, forståelse og støtte til deg som søker dette. Jeg er tilgjengelig på epost, mobil og meldinger.
  e-mail: elinsparr@hotmail.com
  Tlf. 91 14 92 88

 • Foresatte til ungdom med TS

  Portrettbilde av Øystein Kydland

  Øystein Kydland Foto: Privat

  Øystein Kydland (Agder)

  Lang erfaring med TS og det som følger med hos barn, ungdom og voksen. Og med hjelperne. Har de siste åra vært hjemmeværende. I tillegg har jeg nå oppgaver i Helse-Norge og har engasjert meg i politikken igjen. Av interesser kan nevnes mat, bøker, kanskje spesielt krim og poesi. Og reiser, veldig glad i å reise. Slår gjerne av en prat om TS og livet.
  Tlf: 40 06 52 00


  Tone Rø (Agder)

  Jeg er gift og sammen har vi 2 ungdommer. Vi bor nå i Kristiansand. Jeg har vært medlem i NTF Agder fylkeslag siden 2016. Har vært i styret siden 2019. Fra 2022 er jeg også med i landsstyret til NTF. Fritidsinteresser er håndarbeid og sang og musikk i menigheten.
  Tlf: 45 04 44 80


  Sonja Sætre Foto: Privat

  Sonja Sætre (Møre og Romsdal)

  Jeg er mamma til tre barn. En gutt f.1999, en gutt med TS og tilleggsvansker f. 2009 og en jente f. 2011.
  Selv er jeg utdannet sykepleier og arbeider i Familiestøtte i Ålesund kommune. Der hjelper vi barn, unge og familier med ulike utfordringer. Fokuset er å hjelpe barn gjennom deres viktige voksne.
  Som mamma og sykepleier er jeg opptatt av å hindre utenforskap. Jeg mener at mer kunnskap gir trygghet til å kunne tilrettelegge for en bedre hverdag. Trivsel og mestring er noe jeg mener skal være hovedfokus. Dette er viktig hjemme, på skolen og på fritidsaktiviteter. 
  Jeg håper jeg kan bidra som likeperson ved å lytte, og om mulig, kunne veilede videre.
  Mob. 988 76 986


  Jannicke Vedvik Foto: Privat

  Jannicke Vedvik (Møre og Romsdal)

  Mitt navn er Jannicke Vedvik og jeg bur i Herøy kommune i Møre og Romsdal. Gift og mamma til 3 barn, der eldste (f.2006) har TS og tilleggsvansker. 
  Jobber til daglig som frisør og kom inn som styremedlem i fylkeslaget i 2022. 
  Ta gjerne kontakt om du trenger noen å prate med. Helst på mail. 
  Mail: javedvik@outlook.com
  Mob: 99566985


  Portrett av Hege Hellesylt

  Hege Hellesylt

  Hege Hellesylt (Nordland)

  Mitt navn er Hege Hellesylt, bor i Narvik kommune i Nordland fylke og har 3 barn. Minste barnet mitt har Tourettes syndrom og ADHD. Har lang erfaring med TS og tilleggsvansker hos barn og ungdom. Brenner for å få ut mest mulig kunnskap om TS og tilleggsvansker slik at andre bedre kan forstå barn og ungdom som strever med dette. Sitter i styret til NTF Nordland fylkeslag.
  Jeg er tilgjengelig dagtid, ettermiddag og kveld. Svarer gjerne på mail eller vi kan møtes ansikt til ansikt og/eller pr tlf. 
  hege.hellesylt@gmail.com / Tlf. 41 75 62 57 


  Portrettbilde av Hanne Rebekka Hillestad Johansen

  Hanne Rebekka Hillestad Johansen (Nordland)

  Mitt navn er Hanne Rebekka Hillestad Johansen.
  Jeg bor i Gildeskål kommune i Nordland fylke.
  Jeg er gift og har 6 barn, hvorav et med Tourette syndrom.
  Jeg er spesialpedagog og jobber i grunnskolen.
  Tlf: 96 51 90 59


  Portrettbilde av Katrin Krogh

  Katrin Krogh Foto: Privat

  Katrin Krogh (Nordland)

  Jeg heter Katrin, er 38 år  fra Meløy kommune i Nordland, samboer og har 3 gutter på 9,16 og 19 år. Den mellomste på 16 år har Tourettes Syndrom, ADHD og diabetes type 1. Jobber som assistent på en barneskole og brenner for å få ut kunnskap til allmennheten slik at alle med TS kan møte mer forståelse for sine utfordringer i hverdagen.
  Tlf: 94 03 54 57

  Portrettbilde av Linda T. Ryding

  Linda T. Ryding Foto: Privat

  Linda T. Ryding (Oslo)

  Jeg bor i Oslo med mann og tre barn. Har en datter på 16 år (f.2002) med Tourettes syndrom, Asperger syndrom og OCD. Jeg har vært tidligere vært styremedlem i fylkeslaget. Som mamma og pårørende har jeg bygget meg opp en del erfaring. Dette kommer godt til nytte som likeperson. Det er bare å ta kontakt, gjerne på mail, om du trenger en å prate med.
  lindatryding@gmail.com
  Tlf: 97 98 61 51


  Portrettbilde av Tove Kristine Walsøe

  Tove Kristine Walsøe Foto: Privat

  Tove Kristine Walsøe (Oslo)

  Hei, jeg heter Tove og bor i Oslo. Jeg jobber i helsevesenet. Jeg har tvillinger født i 2007. Den ene har tourette. Jeg er spesielt opptatt av utfordringer barn med TS har på skolen. 
  Jeg kan treffes på mail og mobil.
  mob: 92 64 98 28

  Portrettbilde av Wenche Drengstig

  Wenche Drengstig Foto: Privat

  Wenche Drengstig (Rogaland)

  Jeg er utdannet kjemiingeniør, men har skiftet retning i arbeidslivet. I dag jobber jeg med utredning av voksne og barn sammen med nevropsykologer/psykologer i habiliteringstjenesten.
  Som likeperson håper jeg å kunne bidra med egen erfaring fra meg selv og mine barn, samt erfaringer jeg har tilegnet meg igjennom mitt arbeid.
  Mobil: 90 99 55 30


  Portrettbilde av Tonje Larsen

  Tonje Larsen Foto: Privat

  Tonje Larsen (Troms og Finnmark)

  Jeg er alenemamma, er 42 år og bor i Sørreisa med min sønn på 17 år. Han har TS og ADHD og fikk diagnosen sommeren før han begynte på skolen.
  Har gjennom årene fått både gode og dårlige erfaringer med skole, tilrettelegging og systemet rundt. Altså de systemene som skal være på plass for å hjelpe oss og barna våre. Er etter dette blitt veldig opptatt av at alle må få den hjelpen de trenger for å få en skolegang de kan leve med. 
  Jeg er utdannet førskolelærer og jobber som pedagogisk leder i barnehage. 
  Som likeperson ønsker jeg å være en god støttespiller i utfordringer som dukker opp. Lytte til deg og at vi sammen finner ut hvordan gjøre hverdagen din lettere.
  Ring meg gjerne eller send meg en mail om du ønsker.
  Tlf: 95 79 45 29
  e-post: larsentonje@hotmail.com


  Jan-Erling Haugsand

  Jan-Erling Haugsand (Trøndelag)

  Er far til 2 jenter, der eldste (født 2000) har diagnosene Tourettes syndrom og ADHD. Gift med Marianne og vi bor i Skaun i Sør-Trøndelag. Jobber i Nortura, der jeg blant annet er instruktør i skjærerfaget, der jeg prøver å hjelpe mye flott ungdom til å bli gode håndverkere.

  Vår datter fikk diagnosen Tourettes syndrom i 2010, og har siden da vært engasjert i og jobbe for Norsk Tourette Forening. 
  Står gjerne til disposisjon på telefon.
  Tlf: 48 10 97 64


  Åshild Kjærvik

  Åshild Kjærvik (Trøndelag)

  Jeg er 43 år og har to jenter på 9 og 13 år, samt en samboer. Jeg bor i Trondheim, har en master i kjemi, men jobber med logistikk, vedlikehold og ledelse. På fritiden liker jeg å koble av på syrommet i kjelleren, samt på hytta. Som mor, og leder i fylkeslaget, ser jeg viktigheten av informasjon og kunnskap om TS og alt det fører med seg. Informasjon om TS til skole og andre i omgivelsene synes jeg også er viktig. Ingen med TS er like og dermed må alle sees for den man er. Ta gjerne kontakt om du trenger noen å snakke med. 
  Mobil: 99 56 49 80


  Portrett av Lars Kristoffersen

  Lars Kristoffersen

  Lars Kristoffersen (Trøndelag)

  Jeg er 48 år og har to jenter på 13 og 17 år, samt en samboer. Jeg bor i Trondheim og jobber som IT-konsulent. På fritiden liker jeg å koble av i snekkerbua, trene og stå på ski. Som far, medlem i fylkeslaget og som likeperson ønsker jeg å bidra med egne erfaringer rundt TS. Ingen med TS er like og dermed må alle sees for den man er. Ta gjerne kontakt om du trenger noen å snakke med. 
  Mobil: 906 87 086


  Unni Dahl-Ottesen

  Unni Dahl-Ottesen (Vestfold og Telemark)

  Jeg heter Unni Dahl-Ottesen og er bosatt i Hof i Vestfold. Jeg er gift og har 2 gutter født i 2001 og 2004. Jeg er førskolelærer med master i spesialpedagogikk og har jobbet i barnehage i snart 20 år - de 5 siste årene som Spesialpedagog på Fagteam.

  På fritiden er jeg glad i å løpe, sykle og svømme. Hverdagen hos oss er preget av jobb, barn, fritidsaktiviteter og fysisk aktivitet. På fritiden liker jeg også å delta som frivillig på mine barns arenaer – noe som har resultert i et høyt engasjement.

  Jeg var tidligere nestleder i Vestfold fylkeslag. Et verv jeg trivdes godt med og som ga meg muligheten til å stå på litt ekstra for de som lever med, eller som er pårørende i familier med Tourettes syndrom. Som likeperson kan jeg være med og bidra til at dere som lever med TS i hjemmet kan få enda mer støtte og hjelp når dere trenger det.
  Tlf: 93 60 40 10


  Gro Solveig Lager

  Gro Solveig Lager (Vestfold og Telemark)

  Jeg er i 40-åra og har en sønn på 16 år som har Tourettes syndrom. Han har også ADHD og Asperger syndrom. Jeg har derfor mest erfaring med barn og ungdom.
  Tlf. 92 48 49 76


  Britt-Marie Nordgård

  Britt-Marie Nordgård (Vestfold og Telemark)

  Jeg jobber på en spesial-poliklinikk for barn mellom 0-6 år og unge gravide underlagt Sykehuset i Vestfold. Der har jeg vært i en del år og trives. Har en sønn som er født i 2000, som fikk diagnosen i 2009, og en datter som er født i 1997. Min familie er glade i friluftsliv og sjø, har hund, og jeg driver litt med hest . Sitter i styret i Vestfold fylkeslag.
  Deler gjerne av egne erfaringer både med hjelpeapparat, skole og erfaringer i hverdagen. En diagnose bør ikke definere et menneske, det er noe man har og lever med.
  Ta kontakt når som helst på
  mail brimnor(at)gmail.com eller
  mobil 90 87 42 20


  Hege-Karin Skulstad

  Hege-Karin Skulstad (Vestland)

  Jeg er utdannet barnehagelærer, og har jobbet i barnehage i 13 år. Har to barn - en gutt på 14 og en jente på 10. Min sønn har TS, ADHD og diverse tilleggsvansker. Vi har brukt lang tid på utredning, og som mor har jeg syntes at det har vært en utfordring å skille diagnosene fra hverandre. Gjennom å være tillitsvalgt i NTF har jeg blitt kjent med mange interessante personer, og opplever det å snakke med andre som lærerikt og innsiktsfullt. Jeg har lært mye om TS, og det har hjulpet meg til å forstå min sønns diagnose, og kjenne igjen de utfordringer, men også styrker som følger med. Det å snakke med andre i lignende situasjoner som ens egen, bidrar til at man ikke føler seg så alene, møter forståelse fra andre og i noen tilfeller gi og få tips til tiltak å prøve ut.

  Som barnehagelærer er jeg særlig opptatt av tidlig innsats, å kunne gjøre en forskjell allerede i barnehagen. Ellers er musikk en viktig del av livet mitt, både på jobb og i fritiden. Jeg har en hund som jeg liker å gå på fjellet med.
  Ta gjerne kontakt for en uformell prat.
  Tlf: 90 91 54 81


  Kristine Tikkanen

  Kristine B. Tikkanen (Vestland)

  Jeg har 6 barn og 3 barnebarn. Mor til gutt 19 år med Tourettes syndrom (TS) og har selv TS. Så vil si at jeg har erfaring fra små barn og opp til voksen. Jeg jobber i et bofellesskap. Interesser er musikk og dyr. Har 3 hunder og erfaring med hester. Jeg er lett å prate med og anser meg selv som positiv. Elsker å være ute i naturen. Har jobbet som kokk, men har begynt i nytt yrke. Planlegger å gå sykepleien, evt. ta helsefag.
  Mobil: 92 44 70 73
  e-post :kristibjanes(at)yahoo.no


  Anne Kristin Hultin

  Anne Kristin Hultin (Viken)

  Jeg er utdannet kokk og lærer. Jeg arbeider som lærer på en barneskole i Groruddalen. Jeg er glad i å gå på tur, bake, lage mat og å være sammen med gode venner. Jeg trener en gruppe i vanngymnastikk en gang i uka. Liker også å slappe av med ei god bok.

  Jeg håper at jeg kan bidra som likeperson ved å lytte og mulig kunne veilede videre.
  Tlf. 41 32 75 00


  Vibeke Mørck

  Vibeke Mørck (Viken)

  Jeg er en «voksen dame» som er gift, og mamma til to flotte gutter. Både den ene gutten (f.2004) og jeg har Tourette, og jeg har derfor kjennskaper som egen-person og pårørende.
  Er barne -og ungdomsarbeider, jobber i barnehage og arbeider mye med autisme-barn. Jeg blir beskrevet som en trygg og imøtekommende person, og selv om jeg ikke kan løse alle verdens-problemer, er min erfaring at det kan hjelpe mye å kunne snakke med noen.
  e-mail: vibekemorck@getmail.no
  tlf. 93 09 51 70


  Elin Solenby Sparr (Viken)

  Jeg bor i Hønefoss med mann, 3 jenter (født 2006+tvillinger 2008) og hund. Den eldste har Tourettes syndrom med tilleggsvansker. Jeg er utdannet sykepleier og jobber som bandagist.
  Fra 2017 har jeg vært styremedlem i Buskerud Fylkeslag, som nå i 2021 ble til Viken Fylkeslag sammen med Østfold og Akershus. Jeg har selv funnet veldig god nytte i, støtte og lærdom gjennom kontakt med NTF og andre foreldre i samme situasjon som oss, og håper at jeg som likeperson kan bidra med erfaring, å lytte til, forståelse og støtte til deg som søker dette. Jeg er tilgjengelig på epost, mobil og meldinger.
  e-mail: elinsparr@hotmail.com
  Tlf. 91 14 92 88

 • Ungdom med TS

  Victoria Ryding

  Victoria Ryding (Oslo)

  Jeg er 18 år (02) og bor i Oslo. Jeg går linjen barne- og ungdomsarbeider med studie vg3, og bruker mye tid på skole. På fritiden liker jeg å lese, høre på musikk og gå tur. Jeg har diagnosene asperger, OCD og TS. Jeg er åpen om det med vennene mine, men forteller det ikke til folk jeg ikke kjenner godt. Jeg snakker gjerne med andre i samme sitasjon, som trenger noen å prate med. Det er bare å ta kontakt!
  Tlf: 41 58 27 38
  (oppdatert 2020)

   


  Lars Kristian Heskje

  Lars Kristian Heskje (Rogaland)

  Hei! Jeg er 18 år, går for tiden VG3 påbygg, og er ifra Bryne i Rogaland. Jeg bruker mye av tiden min på motoriserte kjøretøy, skole, og er ellers ekstremt glad i å være sosial, både med nye folk, og bekjente 
  og venner. Jeg fikk TS diagnostisert i 4 klasse, og mener selv jeg har lært meg ganske godt å leve med det, og er meget glad i å snakke om diagnosen og dele erfaringer. Ellers er jeg mest interessert i hvordan TS påvirker mental helse, og mental helse generelt. Jeg er tilgjengelig på telefon mesteparten av døgnet!
  Tlf: 41 69 80 00
  (oppdatert 2020)

  Sara Haugsand

  Sara Haugsand (Trøndelag)

  Jeg er 18 år og går 3. året på videregående på Naturbruk, blå linje på Frøya. Jeg bruker mye tid på skolearbeid og er mye aktiv ellers. Venner er en viktig del i livet mitt og jeg bruker mye av tiden min på å dyrke gamle og nye vennskap. Jeg har diagnosene TS og AHDH. Jeg har aldri lagt skjul på det og har alltid vært åpen og engasjert når det kommer til meg selv og andre i samme situasjon.
  Tlf: 46 84 11 34
  (oppdatert 2019)


  Thea Henrikø

  Thea Henrikø (Trøndelag)

  Jeg er 17 år (07) og bor i Levanger. Jeg går vg1, Salg, Service og Reiseliv. På fritiden liker jeg å strikke. Jeg er sosial og glad i å møte nye mennesker. Jeg har diagnosene TS, ADHD, angst og Endometriose. Jeg brenner veldig for kvinnehelse, og snakker mye om det med både kjente og ukjente. Jeg er åpen om alle mine diagnoser og snakker gjerne med andre i både samme situasjon, men og de som bare er interessert i å høre hvordan jeg lever med alle disse diagnosene og utfordringene jeg har. Jeg sitter i Barne-og ungdomsutvalget i Norsk Tourette Forening og jeg sitter i styret til Unge Funksjonshemmede (UngFunk). 
  Tlf: 48 11 69 37
  (
  Oppdatert 2024)

 • Voksne med TS

  Portrettbilde av Øystein Kydland

  Øystein Kydland Foto: Privat

  Øystein Kydland (Agder)

  Lang erfaring med TS og det som følger med hos barn, ungdom og voksen. Og med hjelperne. Har de siste åra vært hjemmeværende. I tillegg har jeg nå oppgaver i Helse-Norge og har engasjert meg i politikken igjen. Av interesser kan nevnes mat, bøker, kanskje spesielt krim og poesi. Og reiser, veldig glad i å reise. Slår gjerne av en prat om TS og livet.
  Tlf: 40 06 52 00


  Marte Maurud

  Marte Maurud (Innlandet)

  Jeg er 26 år og fikk diagnosen allerede som barn. Jeg jobber i en barnehage som musikkansvarlig og stortrives med det. Musikk er en stor del av meg, og jeg synger i et kor på fritiden. Jeg er overbevist om at det finnes terapi i god musikk!

  Siden jeg har hatt TS siden jeg var liten jente, tenker jeg at jeg har mye erfaringer og opplevelser fra et liv med TS i min ryggsekk. Og hvis det kan hjelpe andre er det ikke noe som gleder meg mer.
  Mobil: 90 51 26 25


  Portrettbilde av Wenche Drengstig

  Wenche Drengstig Foto: Privat

  Wenche Drengstig (Rogaland)

  Jeg er utdannet kjemiingeniør, men har skiftet retning i arbeidslivet. I dag jobber jeg med utredning av voksne og barn sammen med nevropsykologer/psykologer i habiliteringstjenesten.
  Som likeperson håper jeg å kunne bidra med egen erfaring fra meg selv og mine barn, samt erfaringer jeg har tilegnet meg igjennom mitt arbeid.
  Mobil: 90 99 55 30


  Kristine Tikkanen

  Kristine B. Tikkanen (Vestland)

  Jeg har 6 barn og 3 barnebarn. Mor til gutt 19 år med Tourettes syndrom (TS) og har selv TS. Så vil si at jeg har erfaring fra små barn og opp til voksen. Jeg jobber i et bofellesskap. Interesser er musikk og dyr. Har 3 hunder og erfaring med hester. Jeg er lett å prate med og anser meg selv som positiv. Elsker å være ute i naturen. Har jobbet som kokk, men har begynt i nytt yrke. Planlegger å gå sykepleien, evt. ta helsefag.
  Mobil: 92 44 70 73
  e-post :kristibjanes(at)yahoo.no


  Line Gjørtz Larsen

  Line Gjørtz-Larsen (Vestfold og Telemark)

  Mitt navn er Line Gjørtz-Larsen. Jeg er født i 1988 og har i voksen alder fått diagnosene ADHD kombinert type og Tourettes syndrom. Jeg er gift, bor i Larvik og er mor til to barn (født 2006 og 2010), der ett av barna også har Tourettes syndrom, ADHD og andre tilleggsvansker.

  Jeg søker alltid ny kunnskap om utviklingsforstyrrelser generelt og jobber mot å kunne studere temaet på et faglig høyere nivå. Spesielt interessant tenker jeg det vil bli å lære mer om jenter med utviklingsforstyrrelser og hvorfor de så ofte går under radaren i barne- og ungdomsårene. Det må endres i fremtiden.

  Som styremedlem og sekretær i Vestfold fylkeslag får jeg ofte muligheten til å møte andre i lignende situasjoner. Mange ytrer et ønske om at skoler skal kunne mer om Tourettes syndrom og det er noe av det viktigste også for meg. Jeg ønsker å øke kunnskapen til de som jobber rundt barnet, slik at de barna som har behov for det får den støtten og hjelpen de trenger i hverdagen. Jeg har også et hjerte som banker litt ekstra for søsken som pårørende.

  Som likeperson ønsker jeg å være en som kan lytte og som viser at en ikke står alene i det som kan føles utfordrende.Jeg setter stor pris på en sms i forkant av telefon, men det er selvfølgelig ikke et krav. Håper vi høres!
  Tlf: 98 40 94 44


  Jan Vidar Ranheim

  Jan Vidar Ranheim (Vestfold og Telemark)

  Jeg bor i Vestfold og Telemark og har selv Tourettes syndrom (TS). Jeg har en sønn som har TS, så jeg har jo fått erfaring med å være far til et barn med TS også.
  Jeg er opptatt av fysisk aktivitet og driver mye med vekttrening. Gode ski- og løpeturer er også en viktig del av mitt liv.  Ellers liker jeg å være med familien og gode venner. 
  Som likeperson ønsker jeg å være tilgjengelig for deg som ønsker en å snakke med. Jeg synes det er viktig å dele styrke, erfaring og håp. 
  Tlf: 90 56 07 67


  May Hultin

  May Hultin (Viken)

  Jeg er født i 1989 og fikk diagnosen som 19-åring. Jeg visste allerede mye om TS, da storebroren min har hatt diagnosen siden jeg var liten og vi har vært med på flere TS samlinger. Per dags dato lever jeg veldig fint med TS, men hadde det tungt i ungdomstiden, da slet jeg med angst, ocd, tics og mye sinne. Jeg deler gjerne erfaringer om det kan hjelpe. Mye av det sitter der fremdeles, men jeg prøver å gjøre TS'en min til noe positivt, og bruker det som en egenskap. Jeg er f.eks. veldig rastløs og har dårlig konsentrasjon, samtidig som jeg jobber best under press. Jeg har derfor ved siden av full jobb tatt en bachelorgrad som byggingeniør, stiftet familie og tatt nok en bachelor i administrasjon og ledelse. 
   
  I dag jobber jeg i en ledende stilling i bygg- og anleggsbransjen, og funnet en balanse som fungerer for meg. Jeg ble utredet for ADHD det året jeg fylte 34 år, fordi jeg ville starte på medisiner. Jeg fikk både diagnosen ADHD og Aspergers. Det var i starten en sorgprosess å gå gjennom, da det forklarte mye av de vanskene jeg har hatt opp gjennom. Men etter å ha bearbeidet det, så har jeg funnet en fin ro over det. 
   
  Mobil: 94 36 97 25

  Oppdatert 2023

  Vibeke Mørck

  Vibeke Mørck (Viken)

  Jeg er en «voksen dame» som er gift, og mamma til to flotte gutter. Både den ene gutten (f.2004) og jeg har Tourette, og jeg har derfor kjennskaper som egen-person og pårørende.
  Er barne -og ungdomsarbeider, jobber i barnehage og arbeider mye med autisme-barn. Jeg blir beskrevet som en trygg og imøtekommende person, og selv om jeg ikke kan løse alle verdens-problemer, er min erfaring at det kan hjelpe mye å kunne snakke med noen.
  e-mail: vibekemorck@getmail.no
  tlf. 93 09 51 70


  Portrett av Christian Magnus Aas

  Christian Magnus Aas

  Christian Magnus Aas (Viken)

  41 år gammel med Tourettes syndrom. Jeg ble diagnostisert allerede som 7-åring, så jeg har lang erfaring med Tourettes syndrom, og det å leve med det gjennom oppveksten. Jeg er i dag i full jobb og jobber som food & beverage manager. Jeg er utdannet kokk og har jobbet som det i 20 år. På fritiden liker jeg å fiske, gå turer, reise og henge med venner. Ring meg gjerne om du trenger noen å prate med en som har Tourettes syndrom selv eller om du lurer på hvordan det er å leve med tourettes i hverdagen eller på jobb.
  Mobil: 47 27 68 36

  Oppdatert 2021

 • Pårørende til voksne med TS

  Stine Kirknes

  Stine Kirknes (Trøndelag)

  Jeg er bosatt i Trondheim med familien min og har en sønn (født 2008) og en bror (født 1982) med Tourettes og ADHD. Jeg er utdannet vernepleier, men har siden 2009 jobbet i glassbransjen. Jeg sitter også som styremedlem i styret i Norsk Tourette Forening Trøndelag fylkeslag. 

  Som likeperson ønsker jeg å bidra med egne erfaringer og være en støttespiller i de utfordringene man møter i hverdagen. Jeg er tilgjengelig både på mail og telefon og kan også møtes for en kopp kaffe.
  E-post: stinebakheim@gmail.com
  Tlf. 93 04 00 74

Støtt oss!

Bli medlem og støtt oss slik at vi kan jobbe for bedre behandling og like muligheter.

Bli medlem
Spørsmål?
Snakk med en av oss
31 41 10 55
Kontoret har telefontid mandag til torsdag 09:00 - 15:00

Informasjonsmateriell om Tourettes syndrom

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler.

Kontakt oss

Frankendalsveien 97
3274 Larvik

Vi er flere steder

Finn ditt fylkeslag
Webløsningen er levert av Tenk Kommunikasjon og Imaker AS