Tourettes syndrom i skolen - webinarer for ansatte

NTF arrangerer webinarer for ansatte i PPT, skole og barnehage.

Elever med Tourettes syndrom (TS) er en liten gruppe elever. Det innebærer at den enkelte lærer sjelden har elever med TS, og det kan gå lang tid mellom hver elev. I tillegg har alle med TS ulike, individuelle utfordringer, selv om den bakenforliggende årsaken er den samme. Dette er bakgrunnen for at NTF nå tilbyr gratis webinarer for ansatte i skolen, slik at de som har elever med TS akkurat nå kan få informasjon om TS akkurat nå!

Det er planlagt fire webinarer for kommende skoleår 2022/23, med ulike temaer. Samtlige webinarer arrangeres fra kl.14.30 til 16.00. (Foredrag i 2 x 30 minutter med innlagt pause, og 20 minutter til spørsmål fra 15.40 til 16.00).

/share/mime/48/pdf.png Vil du skrive ut informasjon, last ned denne PDF-filen.
(webinarer-ts-ansatte-i-skolen.pdf, 114kB)

28.09.2022

Utfordrende atferd ved Tourettes syndrom

Dato: 14.02.2023
Klokkeslett: 14.30 - 16.00. Påmelding åpner januar 2023.
Foredragsholder: Kristian Øen
Kristian Øen er utdannet lærer med master i Pedagogikk.
Han har i flere år jobbet som lærer og spesialpedagog i både barneskole og ungdomsskole.
Han har også jobbet i Statped, som
seniorrådgiver på avdeling som sammensatte lærevansker og ervervet hjerneskade.
Øen er høyskolelektor ved NLA høgskolen,
og stipendiat ved UiB.

29.11.2022

Tourettes syndrom, mobbing og anvendelse av Opplæringsloven §9A

Dato: 29.03.23
Klokkeslett: 14.30-16.00. Påmelding åpner senere.
Foredragsholdere: Atle Larsen og Yngve Søderholm-Nodland
Atle Larsen er jurist med tidligere lang arbeidserfaring fra forsikringsbransjen. Fra 1996 ansatt som pasientombud i Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL), rådgiver ved Rettighetssenteret, nemndsmedlem i  Pasientskadenemnda og Helsepersonellnemnda, medlem av Brukerrådet i Helsedirektoratet. Larsen har for øvrig vært medlem i Syseutvalget som utredet styrking av det rettslige vernet mot diskriminering av funksjonshemmede og har tidligere sittet to år i Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

Yngve Søderholm-Nodland er rådgiver og prosjektmedarbeider i Norsk Tourette Forening, og utdannet samfunnsviter og pedagog. Han har tidligere vært lektor i videregående skole, tillitsvalgt i Utdanningsforbundet, leder i grunnskole, og rådgiver i fag- og yrkesopplæring. Annen erfaring som ansatt i bank, forsikring, og leder i NAV.

28.09.2022

Relasjonsbygging og samtaleverktøy i møte med elever med Tourettes syndrom

Dato: 25.05.2023
Klokkeslett: 14.30 - 16.00. Påmelding åpner senere.
Foredragsholder: Maren-Johanne Nordby og Kristine Damsgaard
Kristine Damsgaard og Maren-Johanne Nordby er seniorrådgivere i Statped, avdeling sammensatte lærevansker. De har begge jobbet i flere år med veiledning, rådgivning og kurs til PP-tjenester, skoler og kommuner knyttet til barn og unge med nevrodiagnoser og ufrivillig skolefravær. Kristine er tidligere barnehagelærer, har embetseksamen i spesialpedagogikk, og har mange års erfaring fra ulike PP-tjenester. Maren-Johanne har master i spesialpedagogikk, psykososiale vansker. Før hun startet i Statped har hun erfaringer fra skole og som rådgiver i PPT.