Bilde av Adrian Lund mellom representanter for Nordland fylkeskommune. Adrian holder et stort maleri i hendene.

Foto: Trond-Erlend Willassen

Adrian Lund fikk Døråpnerprisen

Adrian Lund fikk Nordland fylkeskommunes Døråpner-pris overlevert under fylkestinget på Mo i Rana.

Adrian Lund, kjent blant annet fra 71 grader Nord, fikk Nordland fylkeskommunes Døråpner-pris overlevert under fylkestinget på Mo i Rana i dag, til stående applaus fra en samlet sal.

-Tusen takk for denne prisen. Jeg kommer til å fortsette jobben med å spre kunnskap om min tilstand. Og spre budskapet om at alt er mulig, selv om man er anderledes, sa Adrian Lund i sin takketale til fylkestingsforsamlingen.

-Faktisk er min Tourette en "icebreaker" i mange situasjoner i livet, og på mange vis min største ressurs, la han til.

Adrian Lund har gjennom en årrekke vist en sjelden åpenhet om både hvordan det er å oppleve å ha Tourettes og den mobbing som han opplevde som konsekvens. Det er ikke vanskelig å tenke at barn med Tourettes fremdeles vil bli utsatt for mobbing.

"Hans fremstillinger i det offentlige rom er et bidrag til å hjelpe andre i samme situasjon til å takle hverdagen og vil kunne forebygge mobbing", heter det i begrunnelsen for hvorfor Andrian Lund skal få prisen.

Adrian Lund har hele livet hatt utfordringer med Tourettes syndrom. Han har vært med i reality-tv showet 71grader - Nord. Her ble vi kjent med han som en positiv mann med ståpåvilje.

Han opptrer nå som foreleser mentor. Han oppfordrer alle til å se muligheter, og ikke begrensninger, selv om en skulle ha helsemessige- eller andre utfordringer. Dette gjør han på en solid måte, som virkelig gir positiv energi og tankemåte til tilhørere.

Se opptak av prisutdelingen her...

Informasjonsmateriell om Tourettes syndrom

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler.

Kontakt oss

Frankendalsveien 97
3274 Larvik

Vi er flere steder

Finn ditt fylkeslag
Webløsningen er levert av Tenk Kommunikasjon og Imaker AS