Bilde av lege, barn og forelder. Barn og lege gir hverandre

Foto: Shuterstock

Medisinering ved Tourettes syndrom hos barn - risperidon (Risperdal®)

Nytt om søknad for individuell stønad for legemiddel. NevSom har mottatt ny informasjon fra HELFO om stønad til legemiddel ved Tourettes Syndrom. Nå kan man få risperidon (Risperdal®) på individuell stønad dersom man oppfyller vilkårene.

Nå er risperidon (Risperdal®) kommet på listen over navngitte legemidler med vilkår for individuell stønad, hos barn. 
av: Kristin A. Bakke, NevSom

Medikamenter som brukes til behandling av tics kan ikke skrives direkte på blå resept. Medisinene blir foreskrevet utenfor godkjent indikasjon i Felleskatalogen og det er nødvendig å søke om individuell stønad for legemiddel for å få dekket kostnadene.

Nå er risperidon (Risperdal®) kommet på listen over navngitte legemidler med vilkår for individuell stønad. Indikasjonen er «Tics/ Tourettes syndrom hos barn og ungdom under 18 år.» Videre er det «et krav at søknaden skal komme fra en spesialist i psykiatri, nevrologi, barnesykdommer eller barne- og ungdomspsykiatri, eller fra en lege ved tilsvarende sykehusavdeling». Les mer hos Helsedirektoratet.

I august 2018 ble aripiprazol (Abilify®) ført opp på samme liste med tilsvarende indikasjon som Risperdal. (Se tidligere sak fra NevSom.)

Tilsvarende godkjenning for individuell refusjon av legemidler for bruk av risperidon (Risperdal®) og aripiprazol (Abilify®) for tics/Tourettes syndrom gjelder ikke for voksne.

Informasjonsmateriell om Tourettes syndrom

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler.

Kontakt oss

Frankendalsveien 97
3274 Larvik

Vi er flere steder

Finn ditt fylkeslag
Webløsningen er levert av Tenk Kommunikasjon og Imaker AS