Bilde av logo for SIBS

SIBS – et forebyggende tiltak for søsken og foreldre til barn med Tourettes syndrom/tics

Søsken til barn med en langvarig diagnose, som tourette/tics, er mer utsatt enn andre for å utvikle psykiske helseplager og har rett til hjelp.

SIBS er et forebyggende tiltak rettet mot søsken mellom 8 og 16 år, som har en bror eller søster med en langvarig diagnose. Barnet med diagnose må motta tjenester fra kommunen, BUP, habiliteringstjenesten eller sykehus for at familien skal kunne delta.

I SIBS møtes man to ganger á 3 timer. Søsken deltar sammen med én av sine foreldre. Den samme forelderen må delta begge gangene. SIBS gjennomføres med grupper for 3 til 8 søsken og grupper for deres foreldre. Målsettingen for SIBS er å forebygge utvikling av psykiske helseplager hos søsken til barn med en diagnose.

SIBS tilbys nå som en del av et forskningsprosjekt. Dette innebærer at de som deltar må fylle ut en del elektroniske skjema før og fire ganger etter deltakelse. Det er også slik at noen trekkes til 12 ukers venteliste før de kan delta i SIBS-gruppe."

Det settes jevnlig opp grupper i Oslo, Asker, Lillestrøm, Fredrikstad, Skien, Lillehammer og Trondheim. SIBS kommer i tillegg til andre tjenester dere mottar.

Ønsker du mer informasjon?

Du får mer informasjon fra prosjektleder Krister Fjermestad (kristefj@uio.no) 942 01 947 eller koordinator Stian Orm (stianorm@uio.no) 971 54 591.
Familier kan samtykke direkte på nettsiden https://nettskjema.no/a/sibs eller scanne denne koden:
Les mer om prosjektet på hjemmesiden til Frambu.

Informasjonsmateriell om Tourettes syndrom

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler.

Kontakt oss

Frankendalsveien 97
3274 Larvik

Vi er flere steder

Finn ditt fylkeslag
Webløsningen er levert av Tenk Kommunikasjon og Imaker AS