Bilde av Adrian Lund som sykler

Svettefest til Trondheims Everest

I dag hadde jeg en kjempehyggelig prat med Adrian Lund. Jeg må ærlig innrømme at jeg var ganske nysgjerrig på hvor denne idéen med å sykle opp til skistua 40 ganger kom i fra - 8848 høydemeter, det er jo like høyt som Mount Everest det!

Kl 11 logger en blid og smilende Adrian seg på Zoom, og lurer på om jeg har på mikrofonen? Mikrofonen ja...hvor er den? Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er noe teknisk vidunder, men etter litt trykking her og der, og god hjelp fra Adrian, så er vi klare, med både mikrofon, lyd og bilde. 

Etter litt små prating klarer jeg ikke å vente lenger, jeg bare må spørre om hvordan han fikk denne idéen til å sykle opp til skistua 40 ganger fra, altså 8848 høydemeter. Adrian forteller at han egentlig skulle sykle denne etappen på egenhånd, som en treningstur. Han hadde fri, tid og lyst. Det var aldri ment som noe stunt i utgangspunktet. Adrian smiler og sier at det er litt nerdete, men om man sykler 8848 høydemeter på en økt så får man en gul sykkeltrøye gratis, som vanligvis koster 1500 kr. 
-Så det var altså der motivasjonen lå, da begynte jeg å skjønne greia. 
Uten sammenligning for øvrig, så blir det litt som når jeg, for en god stund siden, tok svømmeknappen, eller når jeg løp 5 km i Skagen Maraton, for å få en medalje og en fløtebolle. Det var altså en belønning i enden av de 8848 høydemetrene. 


Men det var når han skulle innom «Brattørkaia Sykkel» for å fikse girene på sykkelen sin, at treningsturen ut artet seg til noe mer enn bare en treningstur, og en jakt på den gule trøyen. Det viste seg nemlig at de girene som Adrian hadde på sykkelen sin var på vei ut, dermed fikk han ikke byttet dem. 
Innehaveren av «Brattørkaia Sykkel» tilbydde Adrian å låne en fancy Scott sykkel av ham i stede.  
Altså Trondheims desidert dyreste sykkel. Og da begynte ballen å rulle. Her måtte noe gjøres.. 
Adrian følte han måtte gi noe tilbake. 

Torsdag kveld kastet Adrian seg rundt, ble plutselig sitt eget mediehus, organiserte et opplegg og satte i gang et Facebook arrangement. Han planlegger livestream fra sykkelsetet og bestemte seg for å starte en pengeinnsamling til inntekt for Norsk Tourette Forening. 
-Smilende tenker jeg at det er i slike situasjoner det er positivt med manglende konsekvensutredelse. Adrian har nemlig fortalt meg at han har null konsekvensutredelse, og i slike situasjoner kommer det veldig godt med. 
-Selv hadde jeg kanskje funnet på noe annet, allerede i det jeg oppdager at girene må byttes.

Det var helt naturlig for Adrian at pengene skulle gå til Norsk Tourette Forening. Tourette har blitt hans fanesak etter selv å ha hatt diagnosen i 24 år. Arrangementet på Facebook hadde ca. 10 000 følgere og Adrian fikk ca. 600 kommentarer under sykkelturen sin. Mange kom for å heie, og noen stilte til og med opp som følgeryttere, det ga motivasjon fortalte en fornøyd Adrian Lund.

Her fra Norsk Tourette Forening kan vi fortelle at vi har fått inn over 15 000 kr. Det er vi utrolig takknemlige for.

Tusen takk til alle som har vært med å bidratt. Og tusen takk til Adrian Lund for ditt flotte engasjement!


Informasjonsmateriell om Tourettes syndrom

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler.

Kontakt oss

Frankendalsveien 97
3274 Larvik

Vi er flere steder

Finn ditt fylkeslag
Webløsningen er levert av Tenk Kommunikasjon og Imaker AS